pühapäev, 26. juuni 2011

Jaanipäev

Teil oli, meil oli ka.
Mõtlesin, et mul hakkab igav, kui downtowni lähedal asuvasse Eesti majja minemist juba hommikul alustan, aga ennäe, aeg kulus täiesti ära. Oma rolli mängis kindlasti ka see, et kuigi hoidsin peatustel hoolikalt silma peal, siis õige peatuse ajal olin ilmselt mõtetega kuskil mujal. Kui seda mõned miilid hiljem avastasin, siis uue bussi peale ka ei hüpanud, vaid hakkasin lihtsalt jalutama...
Maibell tuli Sandra ja teistega palju hiljem, mis tähendas, et kui mina kohale jõudsin, olin täiesti võõraste keskel. Samas kui sellises suures linnas nagu LA saavad eestlased kokku, siis ei tundu keegi neist võõras, vaid pigem nagu vana tuttav. Eriti vahva on muidugi see, kui avastad tuhandeid kilomeetreid kodust eemal elavate inimestega ühiseid tuttavaid kodumaalt. Ei arvaks ju, et esimene inimene, kes sind võõras kohas tervitab, juhtub olema su isa klassiõde aastatest ammu?
Sõime parimat kodust kartulisalatit (poesalat ei vääri siin kartulisalati nime), küpsetasime igatsetud šašlõkki ja grillisime kana... tutvusime toredate inimestega, kellest mõned olid siin elanud aastaid, mõned juba tagasi Eestisse minemas, mõned siin sündinud ja üles kasvanud, mõned aga lihtsalt koolis. Inimeste taustad olid üsna erinevad ja nende lugusid oli huvitav kuulata.
Õhtu lõppedes kanti noorte neiude eest hästi hoolt ja toodi meid kenasti koduukse ette ära. Jumal tänatud - bussiga keset ööd seda retke küll ette võtta poleks tahtnud.

Kui aga täna üles ärkasime, tundus kõige õigem olevat end rannapäevaga premeerida. Samas ma ei tea, kas enda pidevat põletamist saab just premeerimiseks nimetada. Nüüd oleme jälle pruunid ja ootame, millal nahka vahetama hakkame.

Paari möödunud päeva kohta veel. Lisaks uutele eestlastest tuttavatele sõbrunesime ka Tiku ja Takuga. Pildil Taku.


Veel avastasime, et siinsed McDonaldsid pole midagi nii ebatervislikud. Isegi dieet-teed müüvad!


Muide, kui jaanipäevale sõit käsil oli, möödusin kohvikust nimega Insomnia. Lisaks on meid ka Big Beari mägedesse kutsutud. Eks näis, kas ressurssi sõiduks tekib, aga no vaprad ja ilusad oleme kõigele vaatamata. 

;)