laupäev, 9. juuli 2011

Rutiin 2

Mina näen täna välja nagu kook. Peamiselt sellepärast, et ei suutnud end eile sugugi tagasi hoida, kui Westwoodi tüdrukute sõbra Jake-i juures filmiõhtul käisime ning lauale kaks suurepärast "vanaema retsepti järgi tehtud" kooki küpsetati. Maibell oli vist tugevam, sest temal ei tundunud seda kooginägu hommikul olevat.
Tim tuli New Yorgist tagasi. See tähendab, et tema toast pidime välja kolima. Samas korterist nad meid välja ikkagi ei saa ning hõivasime uuesti nende elutoa. Paari päeva pärast peaks Elise Kanadasse lendama, siis kolime ümber tema tuppa. Hiljem näeb, mis pärast tema tagasi tulemist edasi saab.
Vahepeal oli 4. juuli. Ameerika iseseisvuspäev. Meie seda ei tajunud. Õhtul vist lasti natuke ilutulestikku, kuulda vähemalt midagi oli, aga näha suurt küll mitte. Päeval ringi jalutades lootsin, et kõik majad on lippudega kaunistatud, umbes nagu pühade ajal Eestis, aga tuleb välja, et siin sellist kommet ei ole. Päris kahju neist kohe, meie pühad on palju ilusamad!
Paar korda olen Maipsu tööpäevade ajal erinevates telestuudiotes käinud ja ka pisut kommiraha ning nänni teeninud. Abiks ikka. Väga palju see rahakoti sisu ei suurenda, kuid arvestades, et plaksutamine ja naermine pole just kõige kontimurdvam töö, siis ei tohiks vist eriti kurta.
Ülejäänud vaba aja hõivab jätkuvalt niisama töllerdamine, uurimuse kirjutamine, sügistegevuste planeerimine... Vahel kodus, vahel Starbucksis, vahel suvalisel pingil. Täna oli tegelikult plaanis minna teisi California kohti avastama, kuid Eesti maja Saima, kellega minek toimuma pidi, muutis plaane. Võib-olla ongi parem, mõnel teisel nädalavahetusel saaks ehk Maibell ka kaasa tulla.
Natuke kibeleb sees Grand Canyoni idee. Üks koht, kus hirmsasti ära tahaks käia, aga kuskilt tuleks selleks auto leida. USA kaardi peal tundub küll koht üsna lähedal olevat, samas kui võrdlema hakata, siis päris niisama bussiga ei viitsiks ju ühel päeval ette võtta ja näiteks Poola sõita... Kaugus on umbes selline. Ehk annab Timi ära rääkida? Oleks muhe.
Kuhu veel minna ja mida teha tasuks? Ideid? Jagate?

pühapäev, 3. juuli 2011

Rutiin

Meil on kujunenud selline igapäevarutiin, kus Maibell on tubli oma rannapoes ja Mari kuulab päev otsa loenguid ning õpib.
Ilmad on lõpuks ometi soojad, ei pea ka õhtuteks enam midagi sooja kaasa võtma. Samas konditsioneerid on küll mõnes kohvikus liiga põhjas, seal oleks isegi soojadest riietest kasu. Nokk kinni, saba lahti.
Üleeile kulutasime oma olematut raha - käisime Ontario Millsis ostlemas. Me ei oska seda väga hästi teha, samas päris tühjade kätega siiski tagasi ei tulnud. Ontario Mills on kusjuures LA-st teisel pool (sisemaal), st et seal oli suhteliselt... kõrb. Meie käigu ajal oli umbes 38 kraadi sooja. Samas see on mõne teise seal kandis oleva kohaga võrreldes veel üsna leebe nagu me kuulnud oleme.
Täna tundub tulevat rannapäev. Hommik oli natuke juunilikult gloomy, aga vaikselt kaovad pilved ära.
Vaatasin viimastel hommikutel tantsu- ja laulupidu. Sai natuke vaikselt pisaraid tagasi hoida. Eesti on nii armas.
Olge mõnusad.